In Recepten

Vega pasta fresca

Het is weer maandag en dat betekent een nieuw recept voor vega maandag. Lees hier gauw verder voor een heerlijk vega pasta recept. Op zoek naar iets anders dan pasta? Wie weet is de risotto of gepofte zoete aardappel iets voor jou.

Wij zijn gek op pasta! Lasagne, macaroni, spaghetti, tagliatelle, noem het maar op.. Maar één van onze favoriete soorten pasta is Mezzelune. Mezzelune is een beetje hetzelfde als ravioli, wat veel mensen wel kennen. Speciaal voor vega maandag hebben wij dit recept vegetarisch gemaakt. Stiekem bleek het zo zelfs lekkerder, omdat de smaak van de Mezzelune nu duidelijker te proeven bleef, dan met vlees erbij, dus sindsdien eten wij deze vega pasta graag op de maandag (of andere dagen natuurlijk!). Wij kiezen het liefst voor de Mezzelune gevuld met ricotta, eekhoorntjesbrood en truffel. Lees snel verder, om te weten te komen hoe je dit heerlijke recept kan maken.

 

Ingredienten

  • Mezzelune
  • Ui
  • Champignons
  • Tomaatjes
  • Mozzarella of Burrata

 

Hoe maak je dit recept?

Als je alle ingrediënten in huis hebt, kun je aan de slag met het koken. Het recept is makkelijk, dus je hebt het zo klaar, in maximaal 15 minuutjes. Kook de Mezzelune volgens de verpakking gaar. Snijd ondertussen de ui en champignons in stukjes en bak deze in de pan. Daarna kan je de tomaatjes snijden. Wij kiezen zelf het liefst voor zoete honing tomaatjes, omdat we deze lekkerder van smaak vinden dan grote tomaten. Tot slot nog de mozzarella of burrata in stukjes snijden. Als je voor mozzarella kiest, dan raden wij het aan om in ieder geval voor buffalo mozzarella te kiezen, omdat dit wat zachter en voller van smaak is dan andere mozzarella. Wil je de pasta toch nog wat romiger? Kies dan voor burrata.

Serveer alle ingrediënten op 1 bord en smullen maar van deze heerlijke vega pasta… Wat is het lekkerste recept dat jij ooit hebt gegeten met mezzelune of ravioli?

Share Tweet Pin It +1
Previous PostTips voor duurzame feestdagen
Next PostTosti pikanto

No Comments

Leave a Reply