In Ontspanning

Mooie initiatieven Corona crisis

Rampen en crisis situaties brengen het beste in mensen naar boven.. deze zin hebben wij al meedere keren gehoord de afgelopen dagen. En volgens ons is het waar. Steeds meer initiatieven poppen op, initiatieven om elkaar te helpen in deze periode. Wil jij ook iets doen, maar weet je niet wat? Wij hebben een aantal mooie initiatieven op een rijtje gezet. Heb jij nog leuke tips, laat ze ons dan zeker weten!

Horeca

Bestel of haal af bij je favoriete restaurant of bestel direct bij de horeca leveranciers. De horeca wordt op dit moment flink geraakt. Helaas merk ik dat van dichtbij door mijn werk. Nou weet ik echt dat er meer branches zijn die geraakt worden, begrijp me niet verkeerd, maar in tijden van crisis stopt reizen en het bezoek aan horeca gelegenheden als eerste. Vergeet je favoriete restaurant niet en bestel of haal ook nu bij hen af. Zo kan je er mede voor zorgen dat zij er nog steeds zijn na deze periode, hoe lang het ook duurt.

Daarnaast kan je ook de horeca leveranciers direct supporten door bijvoorbeeld het initiatief Supportlocals. Hier bestel je een boodschappen box met artikelen van horeca leveranciers. Of neem eens een kijkje op Help de Horeca. Wil je kijken welke support your locals initiatieven bij jou in de buurt zijn? Kijk dan eens hier.

Er zijn ook leveranciers die zelf een actie gestart zijn, Zagt Amsterdam is een goed voorbeeld hiervan. Bij Zagt bestel je vlees van een dubbeldoelkoe. Deze koeien hebben een leven in de wei als melkkoe gehad. Op de website van Zagt Amsterdam vind je meer informatie.

Vergeet ook de speciaalzaken niet. De ambachtelijke bakkers in ons land werken nog hard door om iedereen van lekker brood en banket te voorzien. Ben je benieuwd naar de initiatieven van de bakker bij jou in de buurt? Zoek dan eens op #wijblijvenbakken.

Eenzaamheid

Corona Quarantaine Contact is een initiatief van KRO-NCRV. Zij brengen mensen samen die door het coronavirus thuis zitten en daardoor minder contact hebben met de buitenwereld. Velen zullen al wel weten dat eenzaamheid in de normale situatie al een groot probleem is, met name onder ouderen. Juist deze groep loopt nu veel risico, waardoor zij extra voorzichtig moeten zijn. Het is toch enorm fijn als je dat eenzame gevoel bij iemand kan verminderen of weg kan nemen.

Ook hulp platform Niet Alleen is een initiatief tegen eenzaamheid. Via deze website worden zoveel mogelijk mensen die getroffen zijn door de gevolgen van het coronavirus en lokale organisaties/kerken met elkaar in contact gebracht.

Uiteraard kan je er ook eens aan denken om iemand een kaartje toe te sturen. Een bekend initiatief is omapost. Via vidley kan je video wens kaarten sturen. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld je opa en oma jullie toch nog even zien.

Waardering voor onze harde werkers

Afgelopen dinsdag is een landelijk applaus van 3 minuten gegeven voor het werk van onze zorgmedewerkers. Wat een verbinding en kracht straalde dit uit! Ook hotels die met licht een hart laten zien op de gevel laten zien aan de zorg te denken, zie hieronder bijvoorbeeld de foto van QO Amsterdam. Dit soort initiatieven zouden wij wel vaker willen zien. Elkaar bedanken voor wat we doen, in het bijzonder op dit moment het zorg personeel.

Naast het zorgpersoneel zijn er natuurlijk ook heel veel andere harde werkers. De lijst met cruciale beroepen wordt niet voor niets steeds langer. Wat te denken van de schoonmakers in de zorg, de mensen die aan het werk zijn om de voedselketen op gang te houden. Maar ook hulpverleners van bijvoorbeeld de brandweer en meldkamer en de vervoerders van afval zijn druk bezig. Misschien ken jij wel iemand persoonlijk die nu hard aan het werk moet. Wil je iets voor diegene doen? Boodschappen halen, eten koken of een keer de hond uit laten zijn vaak voor de harde werkers moeilijk in te plannen nu, terwijl dat voor jou misschien zo te doen is. Weet je even niet aan wie je moet denken? Je kan hier vinden welke beroepen op dit moment op de lijst staan met cruciale beroepen.

Sporten

Sporten is gezond, daar hoeven we het niet meer over te hebben. Misschien heb je normaal gesproken heel veel moeite om in je drukke programma ook nog tijd vrij te maken voor het sporten? Wij merken zelf dat het een welkome afleiding is. De sportscholen zijn op dit moment gesloten, maar gelukkig mogen we nog wel naar buiten voor een wandeling of een fietstocht. We hoorden ook dat er een run is op fitness benodigdheden voor thuis. Zo hoeven we thuis toch niet stil te zitten. Zoek jij nog wat inspiratie voor een leuke sportles? Er worden online sportlessen aangeboden. Zo kan je bijvoorbeeld Zumba lessen volgen bij lydias.dance.center of een leuke ab workout bij Boost-yourself.

Hamsteren!

Of toch niet… Hamsteren is echt niet nodig! Op tv horen we het meerdere malen op een dag, hamsteren is echt niet nodig lieve mensen. In Nederland worden de supermarkten goed aangevuld. Hamsteren betekent dat je buurman die wellicht wel naar zijn of haar werk moet en savonds naar de supermarkt gaat niks in de schappen ziet liggen en dat er geen voeding bij de voedselbank terecht komt. Echt, die wc rollen krijgen niet opeens pootjes en liggen er volgende week ook nog. Heb je nou wel gehamsterd en besef je opeens toch dat je de producten helemaal niet zelf kan opmaken (zeker vers producten!) geef deze dan aan een buurman, of ouderen in de straat, breng ze naar de zorgmedewerkers of naar de voedselbank.

Geef

De conclusie van dit verhaal is geef! Geef een beetje aandacht aan elkaar, geef elkaar wat liefde en geef elkaar waar nodig voldoende spullen. Dit kan bijvoorbeeld voedsel zijn, maar denk ook zeker aan de hygiene artikelen. Je hebt het waarschijnlijk al wel voorbij zien komen, maar mondkapjes kunnen we echt niet genoeg hebben. En dan niet voor onszelf, maar voor het zorgpersoneel dat het echt nodig heeft. Dit is niet alleen het personeel in ziekenhuizen, maar zo zijn de verloskundigen in Amsterdam bijvoorbeeld ook hard op zoek naar mondkapjes. Als wij zelf voldoende binnen blijven en de keren dat we wel naar buiten moeten voldoende op afstand blijven, hebben we in het normale leven echt geen mondkapjes nodig. Geef ze aan degene die het echt nodig hebben.

Het is geweldig mooi om te merken dat we in deze tijd krachten bundelen en er voor elkaar zijn. Samen een, samen staan we sterk. En zoals het vanuit Den Haag zo mooi verwoord werd: Let een beetje op elkaar.

P.S. Ken jij iemand die uitgerekend in deze periode bevalt, maar waar je nu dus helaas nog even niet op kraamvisite kan komen. Kijk dan eens in onze webshop voor een leuk cadeautje, zoals een van deze leuke bijtringen of een speenkoord. Wij kunnen dit ook rechtstreeks naar de kersverse ouders sturen!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Previous PostDraadballonnen
Next Post"Quarantaine activiteiten" met babies

No Comments

Leave a Reply