In Zwangerschap

Hoera, zwanger!

Iedere zwangerschap is anders, dat is mij in ieder geval de afgelopen tijd heel erg duidelijk geworden. Zwanger worden wilden we heel graag en gelukkig mocht het bij ons ook heel snel zo zijn. Nagedacht over de hormonen die bij een zwangerschap komen kijken had ik echter niet. Die tijd en gedachtes heb ik in de eerste termijn mogen inhalen 😉 

De test

Een maand lijkt niet zo lang maar als je zwanger bent of wilt worden, herken je waarschijnlijk als geen ander dat je de dagen tot je de test kan gaan doen aftelt. Tegenwoordig bestaan er ook testen die je 5 dagen voor je eigenlijke menstruatie datum kan doen, dat scheelt weer even wachten. Maargoed om nou elke maand een test te proberen is ook zoiets.. Zelf had ik echter al een voorgevoel, waardoor ik al vroeg begon met het drinken van cassis uit een wijnglas. Mijn wisselende cyclus werkte alleen niet echt mee. Alle berekeningen, blogs en testen gaan toch uit van een standaard cyclus dus wanneer kan je dan het beste een test gaan doen? Hier kan de menstruatiekalender app (die je op je telefoon kan zetten) bij helpen. Ga uit van gemiddeldes. Uiteindelijk haalde ik een vroege test en deden we de test de dag voordat we op wintersport zouden gaan want niet zeker weten of je zwanger bent en apres ski is niet zo’n goede combi. De test gaf een positief resultaat! Zwanger! We hebben daarna meteen mijn familie over de zwangerschap verteld want een week lang geen alcohol tijdens de apres ski, zou sowieso opvallen. 

De hormonen

De eerste paar weken was er niets aan de hand. Ja ik had een voorgevoel en wat krampen in mijn buik. Ik kan me nog goed herinneren dat ik zei: als het hierbij blijft, heb ik geluk. Helaas bleef het daar niet bij want de misselijkheid begon 30 december op de terugreis en werd steeds erger. 1 januari bracht ik op de bank, met wat sprintjes naar het toilet, door. Wat voelde ik me ellendig… Dit bleek voor mij het begin van een paar weken misselijkheid, niet kunnen eten, overgeven en slapen. Op werk werd door collega’s gezegd dat ik naar huis moest gaan omdat ik er zo ziek uit zag. Maarja ik wist waar het door kwam, alleen niet hoe lang dit zou duren. Ik zette dus door en begreep: die zwangerschapshormonen zijn des duivels! Mocht je denken, hoe voelt dat dan? 

Zo voelt dat dus:

 1. Het gevoel van autoziekte. Ochtendmisselijkheid mijn reet! Zeg maar gerust heledagmisselijkheid.
 2. Terug in de pubertijd! Pukkels all over your face.
 3. Kokhalzen van de nieuwe leren bank, tandenborstels of etensgeuren. 
 4. Een lekker peertje is het enige wat binnen komt en die kots je vervolgens ook weer uit. Dat zegt genoeg! 
 5. Maanden niet meer koken want de geur of het idee alleen al, laten je naar de wc rennen. Sorry darling, it’s all yours.
 6. Droge crackers als bedpartner in de ochtend om de suikerspiegel omhoog te brengen en te zorgen dat ik bij het opstaan niet meteen naar de wc hoef te rennen.
 7. Janken bij Love Is In The Air als Robert families herenigd in het buitenland. 
 8. Stemmingswisselingen: mama ik kan dit niet!!! Hier ben ik niet voor gemaakt.
 9. Om 20.00 uur in slaap vallen tijdens Heel Holland bakt. Nachten van 10 uur zijn geen uitzondering meer. 
 10. Bizarre dromen en nachtelijke plaspauzes onderbreken de nachtrust. 
 11. Halverwege het schrijven van een bericht, niet meer weten wat je aan het doen was. Lang leven de zwangerschapsdementie. Mijn Bambook mag overal mee naartoe en in mijn mailbox staan mailtjes van mijzelf ter herinnering. 
 12. Gedroomd over een borstvergroting? Niet meer nodig en de pijn krijg je er gratis bij. Maar manlief geniet ervan. 
 13. Neigingen naar ongezond eten zoals chocolade terwijl je daar dan weer schuldgevoelens van krijgt want je zou eigenlijk extreem gezond moeten eten. 
 14. Pijn in de onderbuik en banden. Jep die kleine groeit en schopt alles opzij. 

Er is gelukkig ook een hele mooie kant

Is er ook iets positiefs? Oja zeker, er is geen twijfel mogelijk.. ik ben zwanger, er groeit een buikje en we krijgen een zoon

Al die fijne kwaaltjes maakten het binnen krijgen van de juiste voedingsmiddelen in het eerste trimester niet makkelijk. Normaal is zoeken op internet juist heel fijn maar zelfs daar had ik weinig zin in. Goed om te weten waar je de juiste info kan verzamelen, mij heeft het boek Vitaal van start geholpen. Sinds deze week verkopen wij dit boek in onze webshop. Daarnaast mogen we van Sanne een boek weggeven aan onze volgers. Ga nu naar Instagram en doe mee!

Wil je sowieso wat groener en duurzaam leven, maar weet je niet goed hoe? Kijk dan eens naar de Worldsisters Agenda. Deze agenda neemt je stap voor stap mee op weg naar het verminderen van je footprint, waardoor je de agenda niet alleen als agenda, maar ook als naslagwerk kan gebruiken.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Zelf natuurlijke deo maken

Posted on 8 april 2019

Previous PostFreakshakes
Next PostGevulde paprika met heerlijke groenten

No Comments

Leave a Reply