In Recepten

Gepofte zoete aardappel met een Grieks tintje

Het is vandaag weer maandag, dus dat betekent tijd voor een nieuw recept voor Vega Maandag! Het recept van vandaag is een gepofte zoete aardappel, met een Grieks tintje.

Benodigdheden:

1 zoete aardappel per persoon

1 avocado

Cherry tomaten

1 blok feta

1 hand walnoten

Griekse yoghurt

1 teen knoflook

1 komkommer

Kruiden naar keuze, zoals bieslook

1 citroen

 

Recept:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de zoete aardappels in aluminiumfolie en leg deze, zodra de oven op temperatuur is, in de oven. De tijd is afhankelijk van hoe groot de aardappels zijn maar aan één uur zit je al snel. Om zeker te zijn of de aardappel gaar is, kan je erin prikken met een satéprikker. Prik je makkelijk in de aardappel, dan is deze klaar.

Als de aardappels in de oven zitten, heb je alle tijd voor het maken van de saus en snijden van de overige groenten.

 

Snijd de knoflookteen en komkommer fijn en doe dit samen met de griekse yoghurt en het citroensap in een bakje. Roer het door elkaar en laat het mengsel even staan zodat de smaak van de ingrediënten in de yoghurt trekt.

 

Maak daarna de avocado schoon en prak deze. Voeg hier wat zout en peper naar smaak aan toe. Daarna kan je de tomaatjes klein snijden, de feta klein snijden/brokkelen en walnoten klein maken met je handen.

 

Zodra alles klaar staat en de aardappels gaar zijn, haal je deze uit de oven en snijd je de gepofte aardappels aan de boven open, de 2 helften blijven aan de onderkant aan elkaar. Leg de aardappel open op een bord, doe de ingrediënten in/op de aardappel en serveer met het yoghurt sausje.

 

Ps we hebben helaas nog geen goede vervanger gevonden voor aluminiumfolie. Heb jij hier wellicht een idee voor? Wij zijn benieuwd en horen het graag van je!

Share Tweet Pin It +1
Previous PostHet Leontienhuis
Next PostYoga retreat op een verborgen Nederlands plekje

No Comments

Leave a Reply