In Worldsisters Agenda 2019

Frequent Asked Questions (FAQ)

Welke thema’s kan ik in de agenda verwachten?

Elke maand heeft een ander thema, de twaalf duurzame Worldsisters thema’s zijn circulaire economie, voedselverspilling, voedingspatroon, reizen, plastic, verzorging, water, kleding, energie, dierenwelzijn, psychisch welzijn en de medemens.

Hoe zijn de weektips ingedeeld?

Per week geven we praktische tips, gekoppeld aan de maandthema’s. Om gedrag te veranderen moeten we ons eerst bewust worden van wat we doen en waarom we iets doen. Daarna kan je bepalen of je tevreden bent met je gedrag en anders of je dit wellicht wilt veranderen. Zo ja, hoe wil je dit veranderen? De weektips kan je hierbij gebruiken.

Moet ik alle tips die in de agenda staan uitvoeren?

Nee, natuurlijk niet! Niets moet, maar alles mag. De agenda geeft je informatie, maakt je bewuster van je eigen footprint die je achterlaat op de wereld en kan je gebruiken als richtlijn. Het ene thema zal je waarschijnlijk wat meer liggen dan het andere thema. Hetzelfde geldt voor de weektips. Probeer toe te passen, waar jij je goed bij voelt. Net als bij alle andere dingen in het leven kan je niet alles in 100% goed doen.

Je kan de agenda ook alleen als weekagenda gebruiken want ook daar is hij heel handig voor! In de agenda is per dag ruimte om afspraken in te plannen (per 30 minuten, van 07.00 tot en met 22.30). Daarnaast is er veel ruimte voor notities, zowel in de weken als achterin de agenda en bevat de agenda leuke extra’s.

Welke extra’s bevat de agenda?

Naast de thema’s en weektips, vind je in de agenda een seizoensproducten overzicht, must see documentaires, handige apps en onze favoriete winkels en restaurants. Achterin de agenda vind je een paar extra informatie items. Een duurzamer leven doet echt geen afbreuk aan luxe en hoeft niet saai te zijn.

Staan de feestdagen in de agenda?

Nederlandse feestdagen zijn in de agenda verwerkt, evenals een aantal andere (feest)dagen die we over hebben genomen uit andere culturen, gedachten of religies. Onder duurzaamheid valt zeker ook de gedachte om respectvol en sociaal met elkaar om te gaan. We leven in een multiculturele samenleving, waarin we van elkaar leren. Het is immers elke dag tijd voor een feestje en de slingers hang je zelf op!

Een agenda, is dat wel duurzaam?

Het binnenwerk en omslag zijn gemaakt van Cocoon papier. Dit papier is 100% recycled. Daarnaast is de agenda door Wilco BV CO2 neutraal geproduceerd.

De tekst is opgemaakt met de lettertypes Ryman, Century Gothic en Garamond. Ryman is speciaal ontwikkeld om minder inkt te verbruiken. Ook Century Gothic en Garamond zijn zuiniger dan vergelijkbare lettertypes.

Wat is het formaat van de agenda?

De agenda heeft een formaat van 15 bij 23 cm. Dit is ongeveer gelijk aan een half A4tje. Lekker klein dus en makkelijk mee te nemen in je tas.

Hoe is de agenda afgewerkt?

We hebben er rekening mee gehouden dat je de agenda veel in je tas mee neemt. Daarom heeft de agenda een harde kaft en is het genaaid gebonden.

Hebben jullie de agenda zelf gemaakt?

Ja, wij hebben de teksten zelf geschreven, de foto’s zijn ook van ons zelf (behalve de foto van Nourished Nederland) en met de vormgeving zijn wij geholpen door Coco Bookmedia.

Hoe komen jullie zelf aan deze kennis?

Wij zijn geen duurzaamheid experts en hebben geen specifieke studies hiervoor gevolgd. Wel zijn wij, net als jij, geïnteresseerd in de thema’s in deze agenda. Wij hebben onder andere informatie gelezen in boeken of op internet en documentaires bekeken. Door middel van onze ervaring geven we je tips om kleine aanpassingen te maken in je leven. Onze footprint, die we achterlaten op de aarde, wordt zo minder groot. Dit houdt niet in dat wij alles 100% goed doen, of dat we van jou verlangen dat je alles 100% goed doet. Alle kleine beetjes helpen en onthoud, je kan alles van verschillende kanten bekijken. Vaak zijn meerdere oplossingen ‘goed’.

Wat is de prijs van de agenda?

De kosten van de agenda zijn €29,95 (incl. btw).

Hoe kan ik de agenda bestellen?

De agenda ligt momenteel bij de drukker en de verwachting is dat hij vanaf 5 oktober klaar is. Je kan de agenda rechtstreeks bij ons kopen en ophalen in omgeving Amsterdam en Tilburg. Als we bij jou in de buurt zijn, geven we de agenda uiteraard ook graag bij je af. Stuur ons een bericht naar info@worldsisters.nl om de agenda te bestellen.  

Binnenkort is de agenda ook beschikbaar via bijvoorbeeld Bol.com of een boekhandel of andere winkel bij jou in de buurt.

Kan ik de agenda ook in mijn winkel verkopen?

Ja, we gaan graag samenwerkingsverbanden aan met winkels, restaurants, kapsalons en andere bedrijven. Vanaf vijf stuks bieden wij een boekhandel/winkel korting. Stuur een email naar info@worldsisters.nl zodat we een afspraak kunnen maken.

Bestaat er ook een digitale Worldsisters Agenda 2019?

Helaas is deze versie nog niet digitaal beschikbaar maar wellicht komt dit nog in de toekomst.

Heeft de agenda een ISBN?

Ja, zeker. Het ISBN van de Worldsisters Agenda 2019 is 9789082911909.

Heb je een andere vraag? Stuur ons dan een email naar info@worldsisters.nl

Share Tweet Pin It +1
Previous PostDaar is hij dan: de Worldsisters Agenda 2019!
Next PostPreview Worldsisters Agenda 2019

No Comments

Leave a Reply