In Geen categorie

De badkamer, een duurzaam walhalla!

Kijk eens goed rond in je badkamer. Hoeveel producten verpakt in plastic of gemaakt van plastic heb jij in deze ruimte staan? Waarschijnlijk meer dan één product? In de meeste badkamers in veel ruimte voor verbetering, als je graag een duurzamere levensstijl wilt aannemen, dus nemen we je in deze blog mee voor wat tips voor een duurzame badkamer.

Onder de douche

Laten we starten in de douche. Welke (single use) plastic producten gebruik jij terwijl je een lekker warme douche neemt? Ons lijstje bestaat uit shampoo en conditioner voor de haren, zeep, een scheermesje met scheerschuim en scrub. De shampoo en conditioner die wij gebruiken, kopen we bij de kapper en bevatten geen chemicaliën. Beide zijn verpakt in grote, hervulbare flessen. Naast dat het vaak voordeliger is om grote verpakkingen te kopen, is het ook beter voor het milieu. Naar verhouding wordt er dan namelijk minder verpakkingsmateriaal (vaak plastic) gebruikt. Wat nog beter is voor het milieu, is om met blokken zeep en shampoo te werken. Zelf doen we dit nog niet, maar we zijn ons hier wel in aan het verdiepen en willen dit in de toekomst zelf gaan maken. Eerst nog even inschrijven voor een cursus zodat we weten wat we doen want onze haren en huid vinden we wel belangrijk en zijn we voorzichtig meer. Stiekem vinden we het een beetje spannend om nieuwe producten te proberen want het is altijd afwachten hoe je haren en huis hierop reageren. Heb jij al ervaring met zeep en shampoo blokken? Laat ons dan zeker weten welke zeep en shampoo jou goed bevalt!

Gladde benen…

En dan het scheermesje. We gebruikten tot voorkort altijd zo’n scheermesje waar alleen het kopje van vervangen hoefde te worden. Maar eens in de zoveel tijd verving ik dan toch het hele scheermesje, wat volledig van plastic gemaakt was. Afgelopen sinterklaas heb ik de safety razor gekregen en sindsdien gebruik ik deze. Wil je ook een safety razor gaan gebruiken? Pas op want de mesjes zijn zeker als je ze voor de eerste keer gebruikt erg scherp.

Met name in de zomer scrubben wij graag, want we hebben ooit gelezen dat je dan mooier bruin wordt (altijd leuk!). Ik doe dit nu met een milieuvriendelijk merk, zonder chemicaliën. Hier ben ik dus al vrij tevreden over. Toch willen we, als deze scrub op is, proberen om een eigen scrub te maken. Op internet lazen we al over zelfgemaakte scrubs van bijvoorbeeld koffie, suiker of zout. Heb jij tips?

 

Op de wastafel

Een van de eerste stappen die we genomen hebben, is het vervangen van de plastic tandenborstel door een tandenborstel van bamboe. Ons favoriete merk is Humble Brush. Je zorgt zo niet alleen voor een beter milieu, maar je geeft ook een kind in een ontwikkelingsland een tandenborstel. Altijd fijn als je ook iets goeds kan doen voor een ander, toch? Ook de wattenstaafjes zijn inmiddels vervangen door de bamboe variant van Humble Brush. Een bijkomend voordeel voor Cristel is dat ze sinds de bamboe tandenborstel, niet meer op haar tandenborstel kauwt. Een tik die ze daarvoor niet afgeleerd kreeg (uh ja dit is echt waar haha). Wist je trouwens dat de Humble Brush tandenborstel en wattenstaafjes ook in onze webshop te koop zijn en dat als je ons badkamer pakket koopt je deze producten plus een kortingsbon van Nourished Nederland ontvangt? Zo leuk!

Je gezicht heeft goede verzorging nodig, aan het einde van de dag en aan het begin van de dag. Een goede cleansing milk en gezichtscreme vinden we daarom zelf erg belangrijk. Sinds kort gebruiken we de cleansing milk en cremes van Team Dr. Joseph en Lush.

Make-up

Ook in je make-up keuze kan je een groot verschil maken, met name doordat make-up normaal gesproken veel chemicaliën bevatten. Wist je dat de gemiddelde vrouw 12 verzorgingsproducten, met daarin 185 chemische stoffen, per dag gebruikt? Wij hebben inmiddels veel van onze make-up producten vervangen. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld de lippenstift van Nourished Nederland.

Hoe ziet jouw badkamer eruit en welke producten kan jij nog vervangen op weg naar een duurzame badkamer? Wij zijn benieuwd welke duurzame producten je al gebruikt of wat je wilt gaan veranderen in je badkamer!

 

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Pita Falafel

Posted on 18 februari 2019

Previous PostTomatensoep met champignons en paprika
Next PostDriekoningen en het opruimen van de kerstspullen

No Comments

Leave a Reply