In Recepten, Tussendoortjes

Dadel kokos balletjes

Geen zin om lang in de keuken te staan maar wel om zelf iets lekkers en gezonds te maken? Dit tussendoortje is in een kwartiertje klaar, is gezond en geeft je energie.

Mijn vader kwam laatst bij ons thuis en nam een hele grote zak met walnoten mee uit eigen tuin. Heerlijk en je kan het in zo veel lekkere recepten verwerken! Ik wilde iets met de walnoten voor tussendoor maken en zag in mijn keuken dat ik ook nog veel geraspte kokos in de kast had staan. Als toevoeging besloot ik dadels te kopen en met deze drie ingrediënten een makkelijk maar lekker tussendoortje te maken. Dit was de eerste keer dat ik zelf de dadel kokos balletjes maakte en wat mij (en zelfs mijn man die eigenlijk niet van kokos houdt) betreft is dit recept meer dan geslaagd!

De groene kant van zelf tussendoortjes maken

Zelf tussendoortjes maken heeft uiteraard ook veel duurzame voordelen. Zo scheelt het vaak veel verpakkingsmateriaal. Bedenk maar eens waar jouw lievelingskoeken en snoepjes allemaal in verpakt zijn. Meestal is dit in een hoop plastic. Nu kan je de zelf gemaakte tussendoortjes in een herbruikbare koektrommel bewaren bijvoorbeeld (als je ze tenminste niet allemaal in 1 keer op eet).

Daarnaast kun je zelf bepalen welke ingrediënten en in welke hoeveelheid je gebruikt. Vaak zit er bijvoorbeeld veel suiker in een tussendoortje. Als je een tussendoortje zelf maakt, dan heb je het in eigen hand om dit te bepalen.

Ingrediënten

Benodigdheden voor ongeveer 12 dadelballetjes:

15 dadels (zonder pit)

5 walnoten

Geraspte kokos

Recept:

Maak de walnoten schoon en doe deze samen met de dadels in de keukenmachine.

Mijn keukenmachine werkte helaas niet mee want de dadels bleven heel. Daarom besloot ik de dadels met een keukenmes klein te snijden en dat werkte wel goed. Je kan het dus eerst met een keukenmachine of blender proberen maar als dat niet lukt, kan het ook makkelijk met de hand.

Doe daarna de kokos rasp in een bakje.

Kneed het walnoten en dadel mengsel door elkaar, alsof je deeg kneedt. Maak je handen nat zodat het mengsel minder erg aan je handen blijft plakken en maak kleine balletje van het mengsel. Rol de balletjes daarna door de kokos en leg ze op een bord of plateau om te serveren.

Share Tweet Pin It +1
Previous PostYoga retreat op een verborgen Nederlands plekje
Next PostBorrelhapjes

No Comments

Leave a Reply