In Recepten

Broodbeleg voor een simpel ontbijtje

Een lekker ontbijtje zorgt voor een goed begin van de dag. Doordeweeks nemen we beide vaak te weinig tijd voor ontbijt maar in het weekend halen we dat zeker in. Je hoeft echter niet super veel tijd te hebben om een goed ontbijt klaar te maken. Op zoek naar inspiratie? Wij delen deze week een aantal ideeën. Wil je wat meer ideeën voor hartig broodbeleg? Kijk dan eens bij de borrelhapjes. De salades voor op stokbrood, kunnen natuurlijk ook allemaal als broodbeleg.

Cracker pindakaas banaan

Over het algemeen hebben wij altijd crackers en pindakaas (en het liefste de pindakaas van de pindakaaswinkel) in huis. Makkelijk want beide producten kan je lang bewaren. Perfect voor de momenten waarop het brood of yoghurt) op zijn. Afgelopen week combineerde ik de crackers en pindakaas met banaan. Een probeerseltje wat bij mij goed in de smaak viel! Super simpel en echt lekker!

 

Cracker nutella banaan of aardbeien

Geen pindakaas in huis maar wel crackers, banaan en nutella? Je hebt vast al eerder een flensje met chocolade geprobeerd, dit is de net iets (het zitten tussen mijn oren) gezondere ontbijt versie en om je vingers bij af te likken! Letterlijk en figuurlijk! 

En.. het is nu geen aardbeien seizoen maar het is ook echt heerlijk om de banaan door aardbeien te vervangen. 

 

Toast mozzarella tomaat

Regelmatig eten wij thuis mozzarella (en dan van die echte lekkere buffel mozzarella) met tomaat. De tomaat koken we heel even in water zodat we het velletje eraf kunnen halen. Dat hebben we zo geleerd van opa dus dat blijven we lekker ouderwets doen! De mozzarella en tomaat gaat echter niet altijd op en dus bewaren we het dan voor de volgende dag in de koelkast. Heerlijk namelijk voor op toast!

 

Beschuitje met jam en kaas

Guilty pleasure alert! Door deze combi word ik dus heel vaak heel vreemd aangekeken maar het is echt zo ontzettend lekker en tegelijkertijd zo simpel. Smeer jam (het liefst aardbeien jam) op het beschuitje en leg hier een plakje kaas op. Probeer het een uit! Ik weet zeker dat je het nog een keer gaat eten. 

 

Verse bruine dikke boterham met avocado en ei

Een eitje op zijn tijd vinden we superlekker, zeker als hij 4 minuten gekookt is zodat het eigeel nog zacht is. De combi met avocado zeggen we al helemaal geen nee tegen, heerlijk en zo simpel. Terwijl je het eitje kookt, prak je de avocado en voeg je een beetje zout en peper toe. Smeer de avocado op de boterham en snijd het eitje in plakjes. Aanvallen!

Wat is jouw favoriete vegetarische broodbeleg?

Share Tweet Pin It +1
Previous PostWorldsisters website en webshop beleid
Next PostNicecream met heerlijke toppings

No Comments

Leave a Reply