In Recepten

Açai bowl

Afgelopen jaar was ik in Ibiza met vriendinnen. Als je ergens leuke hotspots hebt, met heerlijk eten, dan is het wel daar. Aan keuze geen gebrek en toch zijn we 2x bij Passion wezen eten. Gewoon omdat het daar zo lekker was. Passion is sowieso een leuke plek om naar toe te gaan. Zij werken graag met lokale en biologische producten, iets waar wij natuurlijk erg blij van worden!

Açai bowl

Hier proefde ik voor het eerst een Açai bowl. Açai bessen staan bekend als superfood. De krachten van superfoods, daar geloof ik niet zo in. Ik denk vooral dat een variatie aan groente en fruit gezond is. Toch had ik er al zo veel over gehoord, vooral ook dat het erg lekker zou zijn, dat ik het wel een keer wilde proberen. En wat bleek, ik vond het zo lekker, dat ik het thuis na wilde maken. Dit bleek net iets minder makkelijk dan gedacht, want je kunt Açai pulp niet zomaar overal kopen. Gelukkig zit er een Ekoplaza in de buurt, dus regelmatig ben ik de blije eigenaar van een paar pakjes Açai pulp.

Als ik een product niet zo goed ken, ben ik zelf niet zo heel creatief in de keuken. De Açai pulp heb ik dus, geheel volgens het advies op de verpakking, gemengd met banaan en appelsap. Dit bleek een goed resultaat te geven, dus waarom zou ik daar nog vanaf wijken?

Benodigdheden:
  • 1 pakje Açai pulp
  • 2 bananen (het liefst bevroren)
  • een scheutje appelsap (volgens mij zegt de verpakking 10 ml, maar ik houd niet zo van afmeten, dus ik doe altijd maar wat).

Als je alle ingrediënten hebt is het heel makkelijk. Gooi alles bij elkaar in de blender en dan blenden maar.

Toppings

Daarna kun je je crea bea kant showen, want wat je er ook op wilt doen, het is volgens mij allemaal lekker. Ik ben zelf gek op de combinatie van aardbeien, pindakaas (en dan het liefst van die lekkere zeezout karamel) en home made granola. Nu het aardbeien seizoen weer voorbij is, vervang ik deze vaak door banaan. Je kunt er uiteraard allerlei soorten fruit bij doen, zoals mango, passievrucht, granaatappelpitjes. Ik zie ook vaak foto’s met kokos schilfers er overheen, maar daar ben ik zelf niet zo dol op, dus dit heb ik nog nooit geprobeerd.

Home made granola

De home made granola vind ik ook echt heerlijk om erbij te doen. Op deze manier zit er toch een echte bite in je ontbijt. Ik zal je ook gelijk verklappen hoe ik deze maak.

Benodigdheden:
  • Havermout
  • Gebroken lijnzaad
  • Walnoten
  • Agave siroop

Ook hierbij doe ik de hoeveelheid ingrediënten op gevoel. Je kunt kiezen wat jij het meeste wilt laten overheersen. Mix de havermout, gebroken lijnzaad en walnoten in de blender. Spreid dit mengsel uit over de bakplaat en schep er daarna nog wat Agave siroop doorheen. 10 minuutjes in de oven en dan af laten koelen. Pas op dat je het niet te lang in de oven laat staan. Het mengsel is nog niet knapperig als het uit de oven komt, maar als het afgekoeld is wel. Ook hiermee kun je uiteraard variëren, dus als je andere noten, zaden/pitten of bijvoorbeeld rozijntjes er in wil, kun je dit allemaal naar eigen keuze toevoegen.

Ik ben benieuwd of jij ook zo’n lekkere Açai bowl gaat proberen te maken en wat jouw favoriete toppings dan zijn.

Share Tweet Pin It +1
Previous PostTruffel risotto met geitenkaas, champignons en tomaat
Next PostHet Leontienhuis

No Comments

Leave a Reply